Koko perheen Vanha Keuruu

Onko teidän perheen kesä tehty mansikoista, jäätelöstä, kanoottiretkistä ja nähtävyyksistä? Vai kenties pakopelistä historiallisissa puitteissa? Lomapäivän kruunaa tietenkin herkullinen ruoka ja huikea pappilan ympäristö, jossa kaikki kohteet ovat kävelymatkan päässä toisistaan. Poimi alta parhaat vinkit ja lähde viettämään ihana kesäpäivä Vanhan Keuruun alueelle!

Elämyksiä ja tekemistä!

– Maksuton koko perheen ulkoseikkailu “Laivakapteenin pennoset” sijoittuu Vanhan Keuruun alueelle ja on pelattavissa omaan tahtiin kartan avulla! Lataa kartta ja hyppää seikkailuun laivakapteeni Viljami Halosen jalanjäljille! Innokkaimmat seikkailijat ihastuvat varmasti myös Pappilan pakopelien kahteen erilaiseen pelihuoneeseen, jotka sijaitsevat yli 200 vuotta vanhan pappilan vintillä! Kummatkin huoneet soveltuvat hyvin koko perheen pelattavaksi. Lue lisää Pappilan pakopeleistä ja varaa oma aikasi!

– Aito siipirataslaiva m/s Elias Lönnrot risteilee heinäkuussa Keurusselkä-järven upeissa maisemissa ja mikä onkaan mukavampaa kuin nauttia laivakahvilan antimista kannella istuskellen? Perhelipulla pääsee seilaamaan edullisesti koko perhe ja tulossa on myös kaksi hauskaa, musiikkipitoista lastenristeilyä keskiviikkoina 14.7.2021 ja 28.7.2021. Lue lisää siipiratasristeilyistä ja katso lippujen myyntipaikat!

– Suklaan ystäviä ilahduttaa takuulla maistuva suklaatasting Tiltaltti Shopissa, kivinavetta Kamanassa. Suklaatastingissa maistellaan monta herkullista ja yllättävää suklaamakua ja kotiinviemiseksi saa valita 2 levyä suosikkimakujaan! Maistettavana on Kultasuklaan kotimaiset suklaat ja suklaatastingin hinta on 8€ /hlö. Lue lisää suklaatastingista täältä ja varaa oma aikasi!

– Tutustu vehreään Keuruuseen paremmin meloen tai pyöräillen! Vanhan Keuruun alueella kanootteja vuokraa 25€ hintaan eräopas Markku Jokela, puh. 040 544 2976. Lähisaarissakin on kivoja rantautumispaikkoja, joten melontaretkelle voi lähteä myös lasten kanssa! Lisäksi Tiltaltti Shopissa on vuokrattavana neljä polkupyörää, joilla pääsee huristelemaan vaikka kaunista rantatietä pitkin (vuokra 10€ /vrk tai 5€ /4 tuntia).

Taivaallista ruokaa ja herkkuja!

– Koko perheelle maistuvaa lounasta tarjoillaan arkisin klo 11-15 vanhassa kivinavetassa, ravintola Pappilan Tavernassa! Voit nauttia lounaasta myös isolla aurinkoterassilla tai kätevästi leikkipisteen vieressä. Lounaan hinta on 11,50€, lapset 3-12v syövät puoleen hintaan (sis. salaattipöydän, lämpimät ruoat, jälkiruoan, leivän, ruokajuomat ja kahvin). Katso viikon lounaslista täältä!

– Southwest burger sekä muut aidot amerikanhampurilaiset saatavana nyt Tavernan uudistuneelta ruokalistalta. Myös paljon muita herkullisia annoksia, kuten ribsejä, salaatteja ja kuhaa. Lapsille on tietenkin saatavana ihan omat annoksensa! Katso koko a la carte lista ja valitse suosikkisi!

– Pappilan vanhassa piha-aitassa palvelee kesäaikaan tunnelmallinen aittakahvila! Kahvilan valikoimasta löydät lämpimät ja kylmät virvokkeet, pientä herkkua sekä aittakahvilan oman erikoisuuden: tuunatun jäätelöpuikon! Aittakahvila on avoinna 28.6. – 8.8.2021 joka päivä kello 11.30-15.30 ja löydät sen vanhan pappilan pihalta (Kangasmannilantie 2, Keuruu).

Kulttuuria ja historiaa!

– Keuruun vanha kirkko on Keski-Suomen vanhin puukirkko ja tunnettu upeista sisämaalauksistaan! Kirkon oppailla on kerrottavanaan monia mielenkiintoisia tarinoita ja kannattaa vaikka kysäistä heiltä kolmannesta porttihuoneesta tai Isak Julinin tekemistä kolttosista! Kirkko on avoinna kävijöille kesäaikaan joka päivä klo 11-16 ja yleisöopastukselle pääset mukaan torstaisin klo 12. Lue lisää Keuruun vanhasta kirkosta!

– Taiteenystäviä hemmotellaan kesäaikaan, kun alueella on avoinna peräti kolme näyttelyä! Keuruun museon kesänäyttely on mielenkiintoinen “Kävelymusiikkia vol5 ONNI”: Eija Keskinen, Mikko Rantanen, Jyrki Setälä ja Punnosen talolla on esillä Keuruun taiteilijaseuran suosittu kesänäyttely. Lisäksi vanhan pappilan piha-aitasta löydät riemastuttavan nostalgianäyttelyn “Mikä tää ees on?”, jossa sukelletaan tuttujen, mutta ehkä jo unohdettujen arkitavaroiden sekaan. Nämä esineet kummastustuttavat perheen pienempiä ja herättävät takuulla hilpeitä muistoja vanhemmissa! Katso kaikkien näyttelyiden tiedot ja aukioloajat!

– Tee aikamatka keskellä keskustaa! Keuruun kotiseutumuseon alueella on kymmenen eri puolilta Keuruuta siirrettyä rakennusta, joissa pääsee tutustumaan 1800-luvun talonpoikaiselämään ja työvälineisiin. Kesäaikaan kotiseutumuseon pihapiirissä järjestetään myös monenlaisia tapahtumia. Lue lisää kotiseutumuseosta! Keuruun vanha rautatieasema taas on valittu useasti Suomen kauneimmaksi asemaksi ja upean ulkokuoren sisällä pääsee tutustumaan Kosken pariskunnan upeisiin keräilykokoelmiin: vanhoja leluja, nukkeja, kahvipurkkeja sekä Suomen laajin kokoelma eri vuosikymmenten emaliastioita! Näyttelyllä ei ole säännöllisiä aukioloaikoja, mutta perheet ja pienet ryhmät voivat kilauttaa Veli Koskelle (puh. 040 586 3081) ja kysyä onko näyttely avoinna! Tutustu vanhan rautatieaseman kokoelmiin!

Shoppailua!

– Vanhan kivinavetan uumenista löytyy ihanien tavaroiden kauppa, Tiltaltti Shop! Hyllyt notkuvat hyväntuulen lahjoja, kivoja kotiinviemisiä ja tietenkin monenlaisia herkkuja niin aikuisille kuin lapsillekin. Tärppinä tietenkin maukkaat Keuruun lakut ja hauskat I love Keuruu -tuotteet! Shop on avoinna kesäaikaan ma-la klo 11-18. Lue lisää Tiltaltti Shopista!

– Edullisia ostoksia ja mahtavia löytöjä voi tehdä kivinavetta Kamanan omalla aittakirppiksellä! Kirppiksellä käy vain käteinen (ei korttimaksua) ja se on avoinna kesäaikaa ma-la klo 11-18.

– Maalaisvakasta löydät hyvän valikoiman paikallisia tuotteita, kotimaista luomua, käsitöitä, leivonnaisia sekä muuta lähituotantoa! Maalaisvakka on avoinna ma-pe 10-17, la 10-14 ja löydät sen aivan Keuruun torin kupeesta (Keuruuntie 2, Keuruu).

Paljon muuta!

– Vanhan Keuruun alueelta löydät näiden poimintojen lisäksi paljon muuta kivaa ja kohteita on kaikkiaan lähes 20!

Tervetuloa nauttimaan ja viihtymään!