Ihastuttava Vanha Keuruu

Pieni tauko, yhden pysähdyksen taktiikka vai kokonainen kesäpäivä? Sinä päätät! Vanha Keuruu houkuttelee rikkaalla kulttuuriperinnöllään ja mielenkiintoisilla kohteillaan. Elävää historiaa, mielenkiintoisia näyttelyitä, paikallisia puoteja, uusia elämyksiä ja tietenkin herkullista ruokaa! Mikä parasta: kaikki kohteet ovat kävelymatkan päässä toisistaan ja parkkeeraaminen on ilmaista.  Poimi alta parhaat vinkit ja lähde virkistäytymään Vanhan Keuruun alueelle!

Kulttuuria ja historiaa!

– Keuruun vanha kirkko on Keski-Suomen vanhin puukirkko (1758) ja tunnettu erityisesti upeista sisämaalauksistaan! Kirkon oppailla on kerrottavanaan monia mielenkiintoisia tarinoita ja kannattaa vaikka kysäistä heiltä, miksi yhdellä penkkirivillä on oma portti! Kirkko on avoinna kävijöille kesäaikaan joka päivä klo 11-16 ja yleisöopastukselle pääset mukaan torstaisin klo 12. Lue lisää Keuruun vanhasta kirkosta!

– Taiteenystäviä hemmotellaan kesäaikaan, kun alueella on avoinna peräti kolme näyttelyä! Keuruun museon kesänäyttely on mielenkiintoinen “Kävelymusiikkia vol5 ONNI”: Eija Keskinen, Mikko Rantanen, Jyrki Setälä ja Punnosen talolla on esillä Keuruun taiteilijaseuran suosittu kesänäyttely. Lisäksi vanhan pappilan piha-aitasta löydät riemastuttavan nostalgianäyttelyn “Mikä tää ees on?”, jossa sukelletaan tuttujen, mutta ehkä jo unohdettujen arkitavaroiden sekaan. Katso kaikkien näyttelyiden tiedot ja aukioloajat!

– Tee aikamatka keskellä keskustaa! Keuruun kotiseutumuseon alueella on kymmenen eri puolilta Keuruuta siirrettyä rakennusta, joissa pääsee tutustumaan 1800-luvun talonpoikaiselämään ja työvälineisiin. Kesäaikaan kotiseutumuseon pihapiirissä järjestetään myös monenlaisia tapahtumia. Lue lisää kotiseutumuseosta! Keuruun vanha rautatieasema taas on valittu useasti Suomen kauneimmaksi asemaksi ja upean ulkokuoren sisällä pääsee tutustumaan Kosken pariskunnan upeaan, Suomen laajimpaan kokoelmaan eri vuosikymmenten emaliastioita! Keräilynäyttelyllä ei ole säännöllisiä aukioloaikoja, mutta matkailijat ja pienet ryhmät voivat kilauttaa Veli Koskelle (puh. 040 586 3081) ja kysyä onko näyttely avoinna! Tutustu vanhan rautatieaseman kokoelmiin!

Elämyksiä ja tekemistä!

– Aito siipirataslaiva m/s Elias Lönnrot risteilee heinäkuussa Keurusselkä-järven upeissa maisemissa ja mikä onkaan mukavampaa kuin nauttia laivakahvilan antimista kannella istuskellen? Laivan kyydissä pääset myös hotelli Keurusselän rantaan ja kahtena heinäkuun perjantaina on tulossa myös kaksi viihderisteilyä kera musiikin ja ruoan! Lue lisää siipiratasristeilyistä ja katso lippujen myyntipaikat!

– Suklaan ystäviä ilahduttaa takuulla maistuva suklaatasting Tiltaltti Shopissa, kivinavetta Kamanassa. Suklaatastingissa maistellaan monta herkullista ja yllättävää suklaamakua ja kotiinviemiseksi saa valita 2 levyä suosikkimakujaan! Maistettavana on Kultasuklaan kotimaiset suklaat ja suklaatastingin hinta on 8€ /hlö. Lue lisää suklaatastingista täältä ja varaa oma aikasi!

– Keuruun vanhan pappilan vintillä on kaksi suosittua pakopelihuonetta, joissa pääset ratkomaan pulmia ja selvittämään mysteereitä upeissa, historiallisissa puitteissa! Pelihuoneet soveltuvat niin ensikertalaisille kuin pakohuonekonkareillekin ja oman peliaikasi voit varata suoraan nettipalvelun kautta. Lue lisää Pappilan pakopeleistä ja varaa oma aikasi!

– Tutustu vehreään Keuruuseen meloen tai pyöräillen! Tiesitkö, että melomalla pääset kiertämään koko Keuruun keskustan ympäri? Vanhan Keuruun alueella kanootteja vuokraa 25€ hintaan eräopas Markku Jokela, puh. 040 544 2976. Nappaa mukaan evästä ja melo vaikka auringonlaskussa Källin laavulle nokipannukahveille! Lisäksi Tiltaltti Shopissa on vuokrattavana neljä polkupyörää, joilla pääsee huristelemaan näppärästi kohteesta toiseen (vuokra 10€ /vrk tai 5€ /4 tuntia).

Shoppailua!

– Vanhan kivinavetan uumenista löytyy ihastuttava muoti- ja lahjapuoti Tiltaltti Shop! Valikoimista löydät vaatteita kaikenkokoisille naisille (XS-5XL), hyväntuulen lahjoja, luonnonkosmetiikkaa, monenlaisia herkkuja ja paikallisia tuotteita. Tärppinä tietenkin maukkaat Keuruun lakut ja hauskat I love Keuruu -tuotteet! Shop on avoinna kesäaikaan ma-la klo 11-18. Lue lisää Tiltaltti Shopista!

– Pappilan kesäpuoteihin kuuluu Annulin suosittu aittamyymälä, jonka valikoimissa on paljon uniikkeja muotiluomuksia, kauniita pellava-asuja, Annulin omaa designia sekä tietenkin näyttäviä koruja ja huiveja! Annulin aitta on avoinna 28.6. – 8.8.2021 joka päivä kello 11.30-15.30 ja löydät sen vanhan pappilan pihalta (Kangasmannilantie 2, Keuruu).

– Edullisia ostoksia ja mahtavia löytöjä voi tehdä kivinavetta Kamanan omalla aittakirppiksellä! Kirppiksellä käy vain käteinen (ei korttimaksua) ja se on avoinna kesäaikaa ma-la klo 11-18. Kirppis sijaitsee kivinavetta Kamanan piha-aitassa (Kangasmannilantie 4, Keuruu).

– Maalaisvakasta löydät hyvän valikoiman paikallisia tuotteita, kotimaista luomua, käsitöitä, leivonnaisia sekä muuta lähituotantoa! Maalaisvakka on avoinna ma-pe 10-17, la 10-14 ja löydät sen aivan Keuruun torin kupeesta (Keuruuntie 2, Keuruu).

Taivaallista ruokaa ja herkkuja!

– Keuruun upea vanha pappila on yli 200 vuotta vanha ja kesäaikaan sen saleissa tarjoillaan lounasta kattokruunujen loisteessa! Pappilan mamsellit pitävät hyvää huolta lounasvieraista ja esittelevät mielellään pappilan eri aikakausien mukaan ennallistettuja saleja. Lounaan hinta on 19,80€, lapset 2-12v 1€ / ikävuosi (sis. runsaan salaattipöydän, savumuikkuja, lämpimiä pääruokia, peruna- ja kasvislisukkeita, pappilan kaalikääryleitä, kondiittorimestarin jälkiruokaa, kahvikakkua ja pikkuleipiä sekä tietenkin leipälajitelman, ruokajuomat ja kahvin / haudutetun teen). Katso pappilan kesälounaslista täältä!

– Rouheaa a la cartea ja aitoja amerikanburgereita tarjoillaan jyhkeässä vanhassa kivinavetassa, ravintola Pappilan Tavernassa. Hampurilaisten lisäksi listalla paljon muita herkullisia annoksia, kuten ribsejä, salaatteja ja kuhaa. Kesäaikaan voit nauttia myös joka viikko vaihtuvasta keittiömestarin erikoisannoksesta! Isolla aurinkoterassilla kelpaa nauttia myös kylmiä virvokkeita sekä suussasulavasta italialaisesta jäätelöstä! Katso koko a la carte lista ja valitse suosikkisi!

– Pappilan vanhassa piha-aitassa palvelee kesäaikaan tunnelmallinen aittakahvila! Kahvilan valikoimasta löydät lämpimät ja kylmät juomat, pientä herkkua sekä aittakahvilan oman erikoisuuden: tuunatun jäätelöpuikon! Aittakahvila on avoinna 28.6. – 8.8.2021 joka päivä kello 11.30-15.30 ja löydät sen vanhan pappilan pihalta (Kangasmannilantie 2, Keuruu).

Paljon muuta!

– Vanhan Keuruun alueelta löydät näiden poimintojen lisäksi paljon muuta kivaa ja kohteita on kaikkiaan lähes 20!

Tervetuloa nauttimaan ja viihtymään!